20 та 21 лютого завідувачка кафедри комп’ютерних наук прийняла участь у підсумковому стрімі із підведення підсумків за результатами найбільшого світового заходу з розробки ігор Global Game Jam Ukraine 2023.

Global Game Jam проводиться раз на рік, його основна мета – зблизити тих, хто захоплюється розробкою ігор, створити атмосферу творчості, співробітництва та інновацій.

У цьому році в Global Game Jam взяло участь 39483 розробники з понад 100 країн світу, за тиждень було розроблено 7630 ігор на тему джема “ROOTS” (корені). В Україні було організовано 11 локацій, де 385 учасників створили за тиждень 83 гри. Від локації «Житомирська політехніка» було представлено 5 ігор.

Також наші команди зайняли переможні місця в рейтингах: «Відповідність темі», «Найкраща візуалізація», «Найцікавіша гра для комерційної пропозиції», «Найвеселіша, хочеться грати далі», а також отримали відзнаку в заохочувальній номінації «Найкраще соло».

Склад команд (загальний рейтинг):

“Roots of Betrayal” (1): Левицький Андрій, Бомблюк Максим, Кірій Даніла та Дзюбанчук Богдан (студенти групи КН-20-1).

“Roots” (3): Венгловська Юлія, Менес Юлія та Рябчук Олександр (студенти групи КН-19-1).

“Death Roots” (36): Семенець Віктор (студент групи КНк-22-1), Шевченко Максим, Соін Едуард, Лантвойт Кирило, Тіхонов Максим та Турлій Артур (студенти групи КН-20-2).

“Deep Roots” (38): Москалик Олександр, Шмідт Даніїл та Москалик Тетяна (студенти групи КН-19-1).

“Vidroid” (66): Герасимчук Владислав, Корячков Віктор, Данілін Кирило, Антонюк Володимир та Крачковський Артем (ліцеїсти Наукового ліцею Житомирської політехніки, група 10-А).

Розробники найкращих ігор будуть запрошені представити свої ігри на Міжнародній науковій конференції з гейм-джемів, хакатонів та заходів розробки ігор, ICGJ 23, що відбудеться влітку 2023 року. Організаторами виступають Політехнічний університет штату Каліфорнія та Економіко-технологічний інститут ім. Роберта Ельворті.

Всі ігри по завершенню розглядаються компаніями-спонсорами і мають можливість отримати комерційні пропозиції для подальшого розвитку створених ігор.

Вже відомо, що команда гри «Roots of Betrayal» отримала пропозицію від Antonia Gates з сайту CoolMathGames, розпочавши переговори про можливість фінансової підтримки за умови виконання певних вимог.

Стрім із підсумками Global Game Jam Ukraine 2023. День 1. День 2.

Ігри, створені джемерами Житомирської політехніки:

“Deep Roots”“Death Roots”“Vidroid”“Roots of Betrayal”“Roots”.