Кафедра КН спільно з кафедрою КІ та КБ провела повторне ознайомлення студентів 1-го курсу з декларацією академічної доброчесності

Участь взяли: завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Андрій ЄФІМЕНКО, завідувачка кафедри комп’ютерних наук Марина ГРАФ та декан факультету інформаційно-комп’ютерних технологій Тетяна НІКІТЧУК.

На початку зустрічі Андрій ЄФІМЕНКО поінформував про необхідність дотримання академічної доброчесності у освітньому процесі та нагадав основні положення розроблених та запроваджених в Житомирській політехніці нормативно-правових актів з питань доброчесності. Доповідач також ознайомив студентів зі складом університетської та факультетської комісій з питань з академічної доброчесності, етики та управління конфліктами.

Марина ГРАФ ознайомила студентів із основними вимогами законодавства України щодо мови освітнього процесу в закладах освіти. Доповідач наголосила, що мовою освітнього процесу, ділового спілкування та соціальних комунікацій у Житомирській політехніці є державна мова, тобто українська.

Також доповідачка зазначила, що у закладах освіти відповідно до освітньої програми одна або декілька дисциплін можуть викладатися двома чи більше мовами – державною мовою, англійською мовою, іншими офіційними мовами Європейського Союзу і поінформувала здобувачів про можливості вивчення різних мов в університеті через обрання вибіркових дисциплін, навчання на курсах, спілкування в мовних клубах тощо.

Наприкінці зустрічі декан факультету Тетяна НІКІТЧУК відповіла на питання студентів як по темі зустрічі, так і на інші актуальні та важливі для студентської спільноти питання.